Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Το επεισόδιο του Hashtag (7/02/16) με τίτλο "Μυστήριο 2", μέρος του οποίου ήταν αφιερωμένο στο θέμα της Μόρας.

Το βίντεο της εκπομπής:

Hashtag, 7/02/16 - Μυστήριο 2


Το κομμάτι που αφορά τη Μόρα ξεκινάει στο 2:47:10. Στη συζήτηση συμμετέχω με διάφορα αποσπάσματα σχετικής συνέντευξης που έδωσα για την εκπομπή.

Νωρίτερα, μαζί με τη Maria Kalfopoulou, και μετά από σχετική πρόσκληση που δεχτήκαμε, παρουσιάζουμε τον πίνακα ouija και την φιλοσοφία γύρω από το μυστηριώδες, θρυλικό και αμφιλεγόμενο παιχνίδι, που τη βδομάδα αυτή συμπληρώνει 125 χρόνια ζωής (σχετικό απόσπασμα, 2:28.20-2:36:20).

Αν και δεν έχει διαπιστωθεί κάποια άμεση σχέση μεταξύ του πίνακα ouija και της Μόρας, πρέπει να παρατηρήσω πως έχω διαβάσει κάποιες περιπτώσεις στις οποίες η Σκιά αρχίζει να εκδηλώνεται σ' έναν χώρο, μετά από χρήση του πίνακα ouija για την προσπάθεια επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων (-μια τέτοια περίπτωση μάλιστα αναφέρεται και στο κλασικό έργο του Καθηγητή David Hufford, The Terror that Comes in the Night). Ακόμα, έχω ακούσει άτομο που εμπιστεύομαι να μου αφηγείται πως μετά από ένα παιχνίδι με πίνακα ouija, έγινε μάρτυρας παροδικής "υλοποίησης" ενός πλάσματος που παρομοιάζεται με εκείνο στον Εφιάλτη του Fuseli, που όπως ήταν φυσικό έσπειρε αναστάτωση και πανικό στην νεανική παρέα που βρισκόταν στον χώρο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: